Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

2 590 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ing. Jiří Roubíček

10 984 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Konstrukce Jiná
Stav nemovitosti K rekonstrukci
Plocha užitná 165 m²
ID nemovitosti 394315
Plocha celková 43 m²
Plocha zastavěná 514 m²
Datum vložení před měsícem
Plocha pozemku 514 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná

Popis nemovitosti

Nabízíme k prodeji zemědělskou usedlost v obci Pašovice - Chrášťany s pozemkem 2730 m2, která se nachází na pravém břehu řeky Vltavy nedaleko města Týn nad Vltavou.

Chalupa, která je součástí bývalého vepřína, má 120 metrů obytnou plochu a je zde přivedena elektrická energie s možností vytápění krbovými kamny na tuhá paliva. Voda pro celou zemědělskou usedlost je zajištěna studnou s užitkovou vodou a odpady jsou zajištěny septikem. Vepřín samotný má užitnou plochu 160 m2 a je v původním stavu.

Horní budova původně sloužící k ustájení dobytka má zastavěnou plochu 130 m2 a z toho je 45 m2 obytná část s možností vytápění krbovými kamny na tuhá paliva. Pod obytnou částí se nachází malý sklep s přírodním pramenem.

Pozemek je lehce svažitý, oplocený, stojí na něm dvě samostatné budovy spojené venkovskou vstupní branou a samostatná zděná pergola. Přibližně 150 metrů od pozemku se nachází řeka Vltava a její soutok s Pašovickým potokem.

Pašovice - Chtášťany se nacházejí v krásné přírodě ihned nad řekou Vltavou a jsou vzdálené 10 km od města Týn nad Vltavou, 17 km od Bechyně, 33 km od Písku a 42 km od Českých Budějovic.

Na zemědělskou usedlost lze od 01.09.2023 žádat o dotaci v programu „Oprav dům po babičce“. Žadatelé dostanou až 1 milion korun na optimální zateplení, které je podmínkou získání zálohové dotace a výhodného úvěru. Renovaci pak bude možné rozšířit o další úsporná opatření a čerpat nemalé prostředky i na výměnu zdroje tepla, fotovoltaiku, ohřev vody, dobíjecí stanici pro elektromobil a další úsporná opatření, takže v celkové výši může zálohová dotace dalece přesáhnout milion korun.

https://www.mzp.cz/cz/news_20230717-Oprav-dum-po-babicce-nabidne-zalohove-vice-nez-milion-korun-a-moznost-vyhodneho-uveru-na-komplexni-rekonstrukce-starsich-rodinnych-domu

Zemědělskou usedlost lze financovat hypotečním úvěrem. Výhodné financování Vám zajistíme zdarma, v rámci realitních služeb.

Pro další informace a prohlídku neváhejte kontaktovat makléře nabídky.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ing. Jiří Roubíček
Ing. Jiří Roubíček
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ing. Jiří Roubíček
Ing. Jiří Roubíček
Telefon zobrazit telefon