Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

1 660 000 Kč

  • 335 Kč za m²
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Mgr. Olga Procházková

7 040 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Základní informace

ID nemovitosti N106532
Plocha pozemku 4 957 m²
Datum vložení před měsícem
Vlastnictví soukromé

Popis nemovitosti

PRODEJ POZEMEK LOUKA S POTOKEM KŘIVOKLÁTSKO

Ideální pozemek pro milovníky přírody i šetrné permakulturní hospodaření (od výpěstků po ovce, kozy, husy a ryby) a to nedaleko Prahy, Berouna či Rakovníka.

Louka s potokem v CHKO Křivoklátsko, 4207 m2 plochy, vodní koryto 750 m2. Pozemek je akt. územním plánem určen k šetrnému hospodaření a v té souvislosti s možností vybudování účelových staveb. Kulturu jednotlivých parcel pozemku (nyní trvalý travní porost) územní plán připouští změnit (např. zahrada, ovocný sad).

Pozemek tvoří 3 související parcely, jehož středem protéká potok Oupoř. Pozemek je na polosamotě na kraji nekonečných křivoklátských lesů a z jedné strany sousedí s ostrůvkem domů pro trvalé bydlení v extraviánu obce. Územní plán v souvislosti s obhospodařováním umožňuje vybudování staveb pro obsluhu plochy (zázemí pro dané hospodaření) s výškovou hladinou 5 m, nezbytné zázemí potřebné pro hospodařící osoby je nutno projektem situovat do nich. Dle nového stavebního zákona a dokumentace se jedná o stavby podle přílohy 2 (stavby pro zemědělství do 60 m2 plochy a do výšky 5 m, nebo stavby nad 60 m2 a stavby pro zvířata do 60 m2). Zemědělské stavby mají být dočasné s délkou trvání do 15 let a s prodloužením lhůty při pokračování v hospodaření.

Nový stavební zákon též umožňuje záměr oficiálního předškolního vzdělávání v podobě zázemí nebo výdejny lesní mateřské školky, jedná-li se o drobnou stavbu do 55 m2.

Pro potok územní plán umožňuje budovat nezbytnou technickou a dopravní infrastrukturu, dále jezy, kaskády a činnosti související s údržbou, chovem ryb
a vodní drůbeže.

Místo je naprosto čistá a pro šetrné hospodaření i děti optimální lokalita, bez přítomnosti chemicky ošetřovaných polí v okolí.

Pozemek není územním plánem určen pro trvalé bydlení nebo rekreační stavby, je však možné rekreační a sportovní využití.
Na pozemek je zavedena elektřina. Střed obce je vzdálen pěšky asi 1,2 km, v obci jsou 2 obchody s potravinami, škola, pivovar Matuška a několik hospod.

Poloha pozemku skýtá naprosté soukromí a současně širokou variabilitu využití. Obec Broumy je vzdálena 16 km od Berouna, 10 km od Křivoklátu a 41 km od Prahy-Zličína. Žije zde necelý tisíc obyvatel a první písemná zmínka o ní je z r. 1358. Lokalita díky hlubokým křivoklátským lesům bývala oblíbenou honitbou českých králů. Pro komunikaci uvádějte evidenční číslo zakázky N106532.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Mgr. Olga Procházková
Mgr. Olga Procházková
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Mgr. Olga Procházková
Mgr. Olga Procházková
Telefon zobrazit telefon