Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

Cena na dotaz

G

Mimořádně nehospodárná

  • Uvedená cena je bez DPH a zákonná DPH bude ke kupní ceně připočítána
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ing. Karel Exl

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Elektřina 230 V, 400 V
Způsoby vytápění Ústřední - plynové
Datum vložení před měsícem
Plocha pozemku 520 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Kanalizace Vlastní ČOV
Konstrukce Jiná
Stav nemovitosti Bezvadný
Plocha užitná 780 m²
Zdroje vody Veřejný vodovod
ID nemovitosti 390419
Plocha celková 2 787 m²
Plocha zastavěná 520 m²

Popis nemovitosti

Exkluzivně nabízíme k prodeji zrenovovaný penzion uprostřed anglického parku v NPP Terčino Údolí.
Terčino údolí je unikátní romantický krajinný park v údolí říčky Stropnice, který nechal vybudovat hrabě Buquoy roku 1756.
Vedle stromů přirozeně v údolí rostoucích např. až 500 let starých dubů, byl park osázen také exotickými dřevinami jako jsou např. cypřiše, vejmutovky a douglasky .
Podoba parku vychází z tehdy módních romantických myšlenek Jeana-Jacquesa Rousseaua o pobytu ve volné a nespoutané přírodě. Na základě týchž myšlenek vznikly v té době v Čechách také další podobné krajinné parky, například v Krásném Dvoře, Veltrusech, Vlašimi či moravské Lednici.
V letech 1788–1797 byla vybudována empírová budova „lázní“ nazvaná česky Lázničky.
Objekt Lázniček-původní objekt byl vystavěn paní hraběnce jako letní sídlo, později byl nákladně a vkusně přebudován na penzion.
V penzionu se nachází pohodlné a klidné ubytování v 15ti nově zrekonstruovaných útulných pokojích s vlastním sociálním zařízením a s možností přistýlky, součástí objektu je restaurace a historický objekt lázeňského domu tzv. "Lázniček", připravený k přestavění na Wellness. V tomto objektu se nachází unikátní vestavěná jeskyně. Podobné objekty jsou v Evropě pouze dva a jen v "Lázničkách" je jeskyně přístupná veřejnosti.
K dispozici je též úschovna kol. Parkování vozů je umožněno před penzionem.
Vyhlášená restaurace nabízí hostům speciality české kuchyně a domácí zákusky, součástí restaurace je salonek pro 40 osob a venkovní posezení.
Toto unikátní, romantické místo v NPP je populární pro turisty, cyklisty, firemní akce, svatby-stojí zde známý Svatební strom, u kterého se může konat krásný svatební obřad.
Objekt je ve tvaru U, prošel nákladnou a vkusnou rekonstrukcí. Zastavěná plocha je 520m2, užitná plocha je 780m2, plochy pozemků jsou 2787m2
Objekt je připojen na vodovod a elektřinu, vytápění je ústřední, zdroj tepla je automatický kotel na pelety, kanalizace je svedena do vyvážecí jímky.
Penzion je v provozu a provoz bude zajištěn stávajícími majiteli až do jeho předání, objekt je hojně navštěvován , turisty, cyklisty, velice populární jsou zde svatby, společenské, předváděcí, reklamní a firemní akce, teambuildingy apod.
K dispozici dohodou, možnosti prohlídek žádejte u makléře zakázky

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ing. Karel Exl
Ing. Karel Exl
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ing. Karel Exl
Ing. Karel Exl
Telefon zobrazit telefon